be my friend

Sunday, June 27, 2010

Weekend untuk makan..Part 1..

Family kami ni sinonim dengan "weekend makan" atau "makan weekend"..Sebenarnya bukan takat weekend baru makanh..cuma bila weekend ni, kalau bab makan akan jadi meriah lagi.. Makan punya hal, last Saturday, petang, Cek Yah kita ada called..panggil makan soto kat umah dia di Setapak..Tak sure whether can go or not...Yelah..kan Hubby baru balik fishing..So, qada' tidur lah..Tapi tah cam ne, maghrib tu dia kata ok je kalau pegi..So called Pak Ngah and Chef Koya, so kitarang p around 21.00pm..

Before that, memang dah plan, nak singgah Kg Baru..Apalagiiii...Nasi Kerabu Kak Som lah..dan pulut salut pisang...Tak tau lak nama betulnya...Apa - apa pun pada kami, this is the best place for nasi kerabu..Memang pajak kedai ni masa duduk KL sampai lah kami pindah ke Shah Alam.. Superb...

Nasi kerabu kedai Kak Som, Kampung Baru..

Well, tiba Setapak, meja rumah Cek Yah kita penuh makanan..Cek Yah kita ni ingatkan kitarang tak datang..Emmm, makan punya pasal mana boleh tak datang.. Menjamu seleralah kami.. Anak - anak makan bun yang Nek Cik buat..berselera.. Soto adalah main menu..Tapi tak sempat nak tangkap gambar..

Penuh meja makan Cik Yah..
Sedap betul bun yang Nek Cik buat, kata Abang 'Imran

Tapi yang paling i suka, kuih serabai..Kalau di Indonesia, dipanggil surabi.. Memula makan di Kampung Daun, Bandung.. Yelah nak cari kuih tradisional cam ne sekarang bit difficult..Siap bagi resepi..Nantilah kalau i ada kederat nak buat, i will share the recipe..TQ yee...Sedap Nek Cik buat...

Ni lah kuih Serabai@kuih Surabi

Dah naik sarat perut memasing bagai mengandung 5 bulan, kami baliklah..Kami balik almost 23.45pm..Dah promised dengan Chef Koya dan Pak Ngah nak lunch kat Balakong...Kita pekena Nasi Beriani Gam pulak..heee....


No comments:

Post a Comment