be my friend

Sunday, June 27, 2010

Bread Pudding



Ingredients
1 french bread - torn or slice it into small pieces
1/2 can of condensed milk
1 can of evaporated milk
1 ts vanilla essence
Whipped cream
2 eggs - C size
10gm butter
Dark chocolate
Raisins
Brown sugar

Condensed milk, evaporated milk, whipped cream, french bread
Soak into the mixture
Cut dark chocolate
Sprinkle brown sugar, butter, and raisins

How??
1. In a medium mixing bowl, combine eggs, condensed and evaporated milk, and vanilla essence. Beat until well mixed.
2. Soak the bread into the mixture until soft. If necessary add 2 cups of plain water.
3. Put the chunk dark chocolate in a lightly greased casserole
4. Place the soft bread in casserole.
5. Pour the leftover mixture on top of bread.
6. Sprinkle with raisins, brown sugar, and butter. Wait till the bread completely soft.
7. Bake it with water bath method at 170 degrees C until set.
8. Cool it, before serving with the ice cream..

  1. OR you can add almond flakes.....eeemmm

7 comments:

  1. Isk... akak ni kan, memang suka goda Aini dengan foods lah. Tensi Ai tau!! :p.

    ReplyDelete
  2. Ya Allah Kak Yan....terliurnyaaaaa tengok bread and butter pudding niiiiiiii.....Lin pun dulu2 penah wat bread and butter pudding ni...Lin suka letak yogurt strawberry instead of ice cream... :)

    ReplyDelete
  3. Aini: mmg tu pun mission nya..eh..tak lah..saja nak share recipe with others..Sebenarnya kalau selalu tu,, main bedal je..Kali ni, ada effort nak tulis recipe dia..

    Lin: k yan pun dah lama tak buat..entah ari ni, teringin pulak..nanti akak boleh mkn dgn yogurt lahhh...

    ReplyDelete
  4. kak yan kalu ada gambo yang dah siap baked lagi terliorrr...walaupun tak punya banyak masa mesti try nih....nanti saya upload gambo bagi kak yan tgk. kak yan ada receipe triffle tak??

    ReplyDelete
  5. Mamaicha, loadlah..boleh share cam ne the outcome..Tp pic yang dah siap bakar ada tuh.

    Triffle rasa penah buat..nanti ye, dishare..

    ReplyDelete
  6. very nice blog..........plz visit my blog if time permits........http://lets-cook-something.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hi Viju,

    thanks for visiting mine..Sure i did the visit already

    ReplyDelete