be my friend

Tuesday, June 22, 2010

Catering Orang Nikah Lah Pulak....

N3 ni patutnya dah dimasukkan lama. Tapi sibuk sangat benda lain..Akhirnya terlupa..Bukan apa..just nak cite satu kejayaan yang telah kami dua beradik capai...Catering punya story....So far we havent tried any order for any big occasion. Takat makan satu pejabat dalam 40 ke 50 orang aje, adalah banyak kali..But this time (Majlis on Saurday,June 15, 2010) we took a challenge to cook for almost 100 to 120 people.. At first macam takut - takut..Refer sana sini..Habis sekampung.. Bukan orang yang nak menikah yang sibuk, ni yang nak masak..Kelakar pun ada.. Anyway Chef Ciju dapat sokongan dari semua pihak.. especially Tok Ngah and Chef Koya willing to help...

Canopy majlis
Sempat snap gambar pengantin.Takut kang kata tipu je..Ni bukti pengantin nak nikah
Purple - theme color
Tak de chef ni, tak masak kami..
Ni lak orang kuat Chef Ciju..Assistant Chef Tok Ngah
Tulah deretan masakan yang telah kami sediakan.

Chef Ciju muka cuak...
YA ALLAH, mudah - mudahan berseleralah mereka semua..Cuak tu..
Thursday afternoon they went to Mydin Hypermarket in USJ to buy many things to cook...Yelah, beras lah, minyak lah..Memacamlah...Hingga hari yang dijanjikan , makanan pun dapat didelivered kan. Antara menunya adalah nasi minyak, ayam masak berlada, dalca, sambal goreng mak minah, paceri nenas, papadom... Plus, sebagai complimentary, kami buatkan goodies for the guests..Siap ikut theme color lagi..Pink and Purple... ALHAMDULLILAH tuan rumah puas hati. We all pun happy.. Ini namanya rezeki..Malas nak cite panjang lah..tengok gambar je lah ye.....

Orang KL je yang makan nasi minyak ada papadom..Kalau kat Johor, tak lah pulak..
Paceri Nenas dan Sambal Goreng Mak Minah
Nasi minyak - hampir 10 kilos
Dalca... ni kalau ada roti cannai, sure besttt
Ayam Masak Sambal
Complimentary - chocolate chips
Helo..sorry besok order dah tutup lah..kami nak makan angin esok ke Firefly Park Resort..heee
TQ to Hubby sal tolong hantarkan food..
Sempat lak berposing dengan dayang - dayang Anne..
Ready to eat
Another proof that we did do the catering..Our car was moving back after delivery.

2 comments:

  1. oh.....yan bisnes catering ye :)

    ReplyDelete
  2. Alahhh..yang simple2 je kak..Tolong adik saya tu....Seronok lah kak..

    ReplyDelete