be my friend

Sunday, June 6, 2010

Trip to Temerloh, Part I, June 5, 2010








June 5, 2010 starts school break..Pulak dapat wedding invitation dari ex school mate @ ex class mate hubby di Temerloh. Kami pun buat reservation hotel thru our friend kat Temerloh..Tiba je   about half kilometers from tol Gombak, it was jammed..Perrrggghhh.... Ramainya rakyat Malaysia nak balik kampung and  bercuti.










Lepas  Gombak toll, masih jam gak... redah je lah...Half way, highway patrol, bukan lane sebelah... Rezeki kami, (yang tak potong - potong queue ni) dapat pegi ke sebelah...Dapat lah pintas lebih kurang 50 bijik kereta.





Kata Irfan, " kita belum sampai,kenapa dah nak balik"..Dia confused dengan traffic flow...Hee...Yelah..menongkah arus tu...Dia jenis cepat suspen..







Once we reached the tunnel, the traffic went smoothly..Tapi hubby punya keje, dia blasah 150..Macam nak terangkat - rangkat  Timah i...











We reached at his house almost 13.00pm.. Guests ramai lagi..Pengantin dah lama sampai... Kami disambut oleh Jaymie,  Rick (Jaymie's husband), Mat Awik, and Yazid.. ni sume ex TI yang dah lama tak jumpe..Kitarang menyembang sakan.. Yelah..macam - macam cerita..Recall those memories yang almost 25 years ago...After Jaymie and the family balik, Aziz dan Amin sampai..Diarang bit late lah sikit... So sambung lagi sembang...Kelakar pun ada..Then barulah, kami makan...






Sedap betul beb...yelah..tengah lapar.. New dish yang tak pernah cuba.. Ada umbut dari kelapa sawit..Biasanya makan umbut kelapa..Yelah..sekarang kan dah tak banyak pokok kelapa..Yang banyak kelapa sawit...Really yummy...








Masa ni pengantin baru nak makan. Cantik tu pengantin punya table..Dalam gazebo.. Mat Awik tokey jati.. Sesapa nak tempah, boleh mai kampung dia, Peragap. Kergau, Temerloh..







 The house area memang really luas..






Ni pengantin adakan acara menabur candies...Nampak tak bujang kecik i tu yang tengah berebut kutip candies yang ditabur pengantin..Mana dia penah jumpa event cam ni..Hee..






Tu dia.. masa lagi mengutip..Seronok Ifan dapat banyak candies...Irfan really enjoyed and made some friends. Allah maha kaya, bukan hanya dapat jumpa kengkawan masa di Teknik dulu, tapi i had a chance meeting ex MTC, Norazizah.... Small world..












After some times, kitarang opun moved to our hotel yang telah di booked by Mat Awik.. The hotel is located in the town..Hotel Jelai Temerloh..Rasa tak sabar nak mandi..Hari ni so panas...When did the check in, Narimah called and told me that she was almost at the hotel. I asked her to wait for a while because I wanted to take a shower. 


















Lepas mandi, bebudak syok sendiri..Sambil sembang - sembang dan baca buku.. While hubby sakit kepala and tido.. I met my friend Narimah and her family..We havent met for almost 25 years. When we met at the hotel lobby, i really surprised. She still the same person..Maintain gitu... We decided to go out for tea.. I felt sorry that hubby and the kids couldn't join us..Everyone so tired..















Narimah's family, hubby and daughter.





We had a very good drink sambil makan cendawan goreng by the river bank... Decided malam nanti nak ajak hubby ke sini..We reached at the hotel back at 19.45pm..Thanks a lots Narimah for the peanuts and the sambal..





To be continued....

No comments:

Post a Comment