be my friend

Friday, June 25, 2010

Hasil Tangkapan...

Yesterday kan Hubby went for fishing. Worry sangat..yelah pegi ke laut tu..Katanya pegi ke Pulau Angsa..Pergi waktu malam.. Emm..dapat lah i bercontact dengan dia dalam dua tiga kali.. This morning, "knock, knock...."..La...dah sampai rumah..ALHAMDULLILAH...

Sotong dan ikan kembong ni, umpan..banyak lebih, boleh jadi laukk...
Ikan baru sampai...
Ikan merah, ikan gelama, baguk
Ikan sembilang ada dua ekor, emmm asam pedas kita..

Wow!!! banyaknya ikan..I think almost seven kilos tu..Ada ikan merah, jenahak. sembilang. dan gelama... Betul ke hasil pancing ni?? Dia kata tunggu video dia nanti..K lah i believe in u.. Well kalau tengok ikan tu rasa - rasanya tak payah beli ikan sebulan lebih..Hee... Memang banyak...

Emm...ada plan..nanti - nanti nak pergi lagi.. Layan je lahhh.....Sebagai proof dan kenang - kenangan dia memancing, i loadkan gambar ikan yang ditangkap..Ari ni kita makan ikan segar..Best tuu....

5 comments:

  1. wah! wah! wah! bestnya ikan segar-segar... kat rumah ni dah lama tak berlauk ikan.. huhuhu... asyik ayam or telur jer.. sebabnya, tak sempat langsung nak masak... tergoda laks tengok ikan ni....:p.

    ReplyDelete
  2. ni baru nak masak kari, Aini..Mmg best ikan2 tu..Anak yg nombor dua tu dah meratah ikan yg baru digoreng..heee.

    ReplyDelete
  3. Salam kak yan.. nanti klau abg nak begi lagi suruh dia ajak saya eh.. lama x turun mancing ni.. joran pun dah naik berkarat nih.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. When I was living with my mum at home, there was always plenty of fresh fish cooked in many different ways served on the table as my brother loves angling so much.

    ReplyDelete
  5. bujang susah: INSYALLAH eee...rasanya macam tak nak bagi lagi..risau.. tp bila tgk ikan tu, mcm best je kan..

    Angie: That must be a great time of you..

    ReplyDelete