be my friend

Thursday, June 24, 2010

Fishing punya hal...

Semedang Hubby tengah dalam mood fishing ni, i nak imbas kembali kenapa i tak notice pun yang hubby ni suka memancing..Yelah..dah kawin almost fifteen years, baru dalam bulan ni tengok dia menggila bebeno memancing..Ni siap plan this Friday nak fishing dengan staffs. Eiii!!! tak suka... Buat orang risau je...

Ini lah kawasan memancing tu..
Hubby tengah prepare fishing rods..
Bersemangat..siap duduk - duduk atas tanah
Sabar yeee.. jab je lagi
Diarang sume tengok i masuk ke sini.. Bukan main glamer lagi nak fishing minah ni..heee

Saja lah i nak loadkan the pictures masa dia started menunjukkan minat memancing kat i.. Tapi kami fishing kat kolam je..Kata hubby, fishing kat pond not really mencabar...Tapi seronok gaklah bagi i yang tak pernah - pernah kan..

Tu ikan orang sebelah..

We went to his cousin's fishing pond..Kat area Ijok, Kuala Selangor..Oklah tempat tu.. Seronok gak menghabiskan masa dengan anak - anak... Tapi kan fishing ni boleh mengajar kita to be patience. Tu yang bagus..Yang tak bagus, lekaaa je...Tu yang geram..



Tu dia Abang'Imran..heee..
Sabar...
sabar lagi...
dan lagiii...

Adalah kami menunggu hampir setengah jam, dapat lah seekor ikan.. Tapi kesian, kami campak balik dalam kolam tu..heee..saja suka - suka.. Lagipun it was almost maghrib.. Kang keluar pulak benda - benda yang tak diundang dari kolam tu..payah lah pulak...Dah tu, kolam kat tepi semak pulak tu...

Akhirnyaaaa..

Since dah berjalan ke area Kuala Selangor ni, tak sah kalau tak cerita pasal makan..Emmm.. kami singgah dan ended up our outing dan makan kat tepi Pantai Remis..Hee..Mancing tak seberapa, tapi penting makan..Best sangat kat sini..Still lah depa ni masak terlalu lambat..

Tengok kepah dan kupang tu..memang sedapp...
Sayur campur
Abang Luqman kekenyangan, Abang Ifan tak abis - abis minummm....
Time to pay the bill, sempat bergambar...

K lah..apa - apa pun this N3 as my album.. So i nak load as many pictures as i could load kat sini. And since then lah, hubby asyik cakap nak memancing. Lagipun fishing rod nya ada je kat tepi sink di dining hall kitarang.. Apa lagi..Tak kesah lah..daripada dia mancing yang lain, baik mancing ikan..heeee...

Moralnya dari experience ni adalah......

PATIENCE AND BONDING SOMETHING THAT WE COULD NOT BUY OUTSIDE...

2 comments:

  1. hahaha....gila memancing x per Yan.....jgn gila lain udah!

    ReplyDelete
  2. heee...tulah kak...ni pun dia tgh memancing kat Pulau Angsa.. layan je lahh

    ReplyDelete