be my friend

Monday, July 5, 2010

Lagi cupcakes...For birthday

This time i wanna upload the cuppies for birthday...Kebanyakannya menggunakan butter cream..Minimum order for the cuppies is 16 cuppies for M size.. It just cost you RM48.






Kalau 25 cuppies RM70. Mana - mana tambahan, selalunya mengikut permintaan pelanggan. Cake flavor biasanya menggunakan chocolate marble, orange vanila, and chocolate moist...INSYALLAH sedap..Sebenarnya ada banyak lagi contoh, tapi sempat load yang ni aje..

Cupcakes lagi...

Malas sangat nak update blog pasal craft, i like to upload some cupcakes yang telah dibuat oleh Chef Ciju and me..layan je lah ye...

For gurlzzz
Ben Ten
Upin Ipin
Sponge Box
Lagi satu yang gurlzzz suka..


Image ini menggunakan butter cream and jelly for extra decoration.. This is M size..Usually budak kecik lah yang suka..

Sunday, July 4, 2010

Ke One Utama Kita...

Punya lah lama tak update blog..Diserang penyakit sinetron Indonesia..Gara2 terpengaruh cerita Eynda yang tido BBC, makan BBC - "Benci Bilang Cinta" tulah.. Lepas baca N3 Eynda, i terus layan BBC di Youtube....Astaga...Terus pulak dgn "Sejuta Cinta Marshanda".. Waduh..duh... Akhirnya hari ini keluar dengan family ke Bandar One Utama.. Lagipun dah lama tak ke sini.. Lama sangat...Dan ada cerita nak update blog..

The Italiannies
Starter - bread and olive oil
Tapi Ice Caffe Latte dia fail
Kalau dah workaholic, time makan pun boleh fikir pasal keje...eemmmmm
Calamari Ceasar Salad....
Abang 'Imran's favorite - beef pepperoni pizza
Roasted Chicken Italiannies.....
Abang Luqman's choice - Lamb shank
Abang Irfan pilih ni.. tak ingat apa nama nya
Keasyikan....

We went here for having our late lunch.. We went to Italiannies di One Utama.. Punya lah ramai orang. Nak cari parking punya lah susah..At last sampai gak...Just nak share the pictures with others..My comment, memang best makan kat sini..Big portion untuk sorang.. So boleh share2,,, Layan je lah ye..Lagipun nak layan balik cerita "Sejuta Cinta Marshanda". Tengah jatuh cinta dengan Baim Wong...

Abang 'Imran is enjoying his pizza
Abang Irfan too
Emmm.....
Happy pasal perut dah kenyang..
Letih tunggu Abah ni...
Lama sangat tunggu Hubby layan Hi Fi, kami ke Mark & Spencer..Ada sale lagi..
Canggih, ada directory kat sini

We went back, bila dah nak hampir Maghrib...Sempat singgah beli CD Sabhi Saddi - Niatku, and Letto - Sebelum Cahaya.. (pun gara2 sinetron Indonesia). Tiba rumah, sambung balik SCM....