be my friend

Wednesday, April 22, 2009

Weekend kat Kuala Selangor

Hotel ni dekat sekolah lama hubby.
Macam - macam telatah anak - anak Sidek.........


Since Pak mertua dah meninggal dunia dalam tahun 2000, me and my small family jarang dah stay over nite kat Kuala Selangor..Kalau dulu waktu melawat beliau waktu ujung minggu, kami akan stay di salah sebuah rumah my sister in laws...Since then , kami dah jarang2 sangat bermalam...lagipun our house not too far..Shah Alam je... Tapi once we go back to kampung, usually kami stay kat DePalma Hotel, Kuala Selangor...Bukan tak sudi tido umah depa, tapi anak - anak aku mengambil kesempatan berkubang dalam pool hotel...Melepas niat depa...Lagipun malas nak menyusah-nyusahkan in laws aku je...




Then usually the next day, we have our breakfast kat warung bawah pokok milik pak sedara hubby...nasi lemak dia sedap....the ambiance pun cool je pagi - pagi...Makanan pun murah sgt.....Anyway, tak yah cite panjang...tengok je lah gambaq2 kat sini....
Sambil lepak - lepak, order makanan hotel...
Walau panas, mandi tetap mandi....


Interior in suite, DePalma..... not bad...






















Tang makan, depa tak tolak...





Western food pun ada..Order je..




















Muhamad Luqman memang suka makan..Bagi lah apa saja, sure licin....





























Waktu - waktu cam ne, susah nak dapat balik when they grown up...

Saturday, April 18, 2009

Pak Long Kopitiam

Lot LB-1A, Level 1,




Plaza Shah Alam,





Jalan Tengku Ampuan Zabedah 9/E9,





Seksyen 9,





41000 Shah Alam ,





Selangor




Tel:55103359







Senang je nak cari tempat ni...Alahh..tempat Beng Hock terjatuh dari Bangunan Plaza Shah Alam


tu, atau orang selalu panggil Plaza Masalam...








Coffee kaww... i like the cup and saucer








Kwea Teaw Goreng








Chicken Chop








Steam wantan...








Bread toast and meat ball soup




Memang tempat lepak aku after fetching the kids from school. Especially when no bibik





available... Easiest way....heeee... Varieties of food here...Western food, Chinese food, Steam





wantan tapi specialty nya hailam food...Ok guysssss.......all yours